glimtdrakter-klessnor-big-crop

Det var utfordringen vi fikk her om dagen. Og slik gikk vi fram for å løse den.

Vanligvis når vi får i oppgave å produsere en annonse, produserer vi teksten først. Så begynner vi å tenke på bildet. Derfor var det interessant da Bodø Energi sendte oss et bilde, og ga oss frie tøyler med teksten. Anledningen var Glimts hundreårsjubileum, og gratulasjonsannonsen skulle på trykk i jubileumsavisa. De fleste ville nok valgt et bilde som illustrerte ellevill jubel og glede, men bildet vi fikk å jobbe med viste seg å være noe ganske annet. For hvordan skriver man en bursdagshilsen illustrert med et bilde av tre glimtdrakter på ei klessnor?

Høyt henger de, og sure er de? Nei. Rene gutter leker best? Neppe. Henges til tørk? Tja, her var det noe å jobbe med. Da Glimt i 2010 gikk ut i media og fortalte at de hadde 40 millioner kroner i gjeld, og var så nære en konkurs som det er mulig å komme, hadde det vært enkelt å vende dem ryggen. Ikke gi dem flere sjanser. Si at nok er nok, og at de fikk ordne opp i rotet selv for en gangs skyld. Bodø Energi har sponset Glimt i mer enn 25 år, og var aldri i tvil om at de måtte bidra ekstra også da ting så som mørkest ut. Og kanskje særlig da. De vurderte aldri å henge Glimt til tørk. Ikke fordi de følte de måtte bidra, men fordi de ville. De ville hjelpe en klubb som betyr så mye for så mange. En klubb som står for verdier Bodø Energi også deler. En klubb som er en del av hverdagen til mange. Og hva illustrerer alt dette bedre enn nettopp et ekte hverdagsbilde? Det endelige resultatet ser du i bunnen av saken.

Riktig Spor er ikke med på sponsorsiden i Glimt. Men vi stiller oss stolt og pent inn i rekken av gratulanter på den store dagen. Og vi sier som Knut Eide: Heia Glimt, og fred på jord!

bodoenergi_glimt_248x365