IMG_3587

I dag er de fleste av oss utstyrt med en smarttelefon, og har med det alltid et kamera tilgjengelig. Designerne våre jobber daglig med justering og tilpasning av bilder for kunder. Vi utfordret de til å lage en liten liste over hvordan man selv kan justere bilder via apper på mobiltelefonen. Har du ansvar for en Facebookside eller en Instagramkonto for bedriften din kan det være gode tips å hente her. Små grep kan gi magiske resultater.

Mus over eller trykk på bildene under for å se det redigerte resultatet!

Fang øyeblikket

Om du knipser et bilde i forbifarten eller bruker god tid på forberedelser, så er lys viktig. Konsentrer deg om å få et skarpt bilde, og tenk nøye gjennom utsnitt og lyssetting. Se etter rette linjer, symmetri og eventuelt øyekontakt.

 

Cropping i VSCO

 

Perspektiv og utsnitt

Før vi ser på fargene kan det være lurt å rette opp linjer og eventuelt beskjære bildet. Det finnes en lang rekke program som lar deg rydde opp, men for rotasjoner og beskjæring kommer du langt med Bilder-appen som allerede ligger på telefonen din. For litt mer kontroll, lar VSCO og Snapseed (iOS og Android) deg kontrollere både perspektiv og utsnitt — uten at det går særlig ut over bildekvaliteten.

Husk forresten at Instagram nå lar deg poste bilder med en størrelsesforhold mellom 4:5 og 1.91:1.

PS: Det er ingen skam å ta nye bilder om du ikke er fornøyd, og det er foretrukket over å manipulere bilder for mye. Jo bedre utgangspunkt, jo bedre sluttresultat.

 

Fargeredigering i VSCO

 

Farger og «feeling»

Så snart du er fornøyd med utsnitt og perspektiv kan vi ta for oss farger og «feeling.» VSCO er ikke veldig brukervennlig, det innrømmer vi, men de tilbyr et enestående utvalg av filter og fargekontroll. A-serien er et godt utgangspunkt med filter, men dette er helt avhengig av motiv, eksisterende farger og hvilken følelse du vil gi bildet. Her finnes det ikke noe rett svar, og det meste kommer ned til smak og behag, men små justeringer kan være mer enn nok — så ikke bruk filter på 100%. 30-60% holder ofte lenge.

 

Redigering i Snapseed

 

Detaljer og finpuss

Til å være et verktøy på telefonen din, er Snapseed overraskende kraftig, og om vil kan du ta hele prosessen fra start til slutt i denne ene appen. Vi plukker ofte opp Snapseed mot slutten av prosessen for å fjerne uønskede elementer eller friske opp spesifikke farger. Det er lett å bli revet med her, så fokuser på detaljene og manipulering av element som kan virke forstyrrende.

 

Lens Distortion: Her er det lett å overdrive, så velg noe som faller naturlig inn med motivet.

 

Det lille ekstra

Her kunne vi stoppet, men om du vil prøve deg på det lille ekstra er Lens Distortions for iOS perfekt. Appen gir deg et utvalg av effekter som virkelig kan løfte bildene dine til et nytt nivå. Dette har lett for å se rart ut om det ikke passer inn, og vi merker at det fungerer best for å forsterke eksisterende effekter som sollys eller tåke. Brukes moderat 🙂

 

Publiser

Av og til trenger du bare bruke noen av disse tipsene, mens andre ganger kan du ta hele prosessen i både VSCO, Snapseed, eller i Instagram-appen før du trykker «Publish» — prøv deg fram, og utforsk flere apper. Men pass på, det er lett å bli hekta 🙂 Lykke til!