Bildetekst: Tina Endresen, Sonja Djønne, Cathrine Christensen og Thoralf Lian kunne juble over prisen for beste design under Gallaria-konferansen i Mo i Rana.

Bildetekst: Tina Endresen, Sonja Djønne, Cathrine Christensen og Thoralf Lian kunne juble over prisen for beste design under Gallaria-konferansen i Mo i Rana.

Vi gratulerer Sonja Dønne og Heymat med designprisen og prisen for Årets Nyskaping under Gallaria-konferansen for næringslivet i Rana, og er ikke mindre ydmyke enn at vi også gir oss selv et lite klapp på skuldra.

Heymat stakk av med to priser på konferansen, og vi på Riktig Spor er ikke så rent lite stolte selv heller.

I 2015 kom Sonja Dønne til oss med idéen om å starte produksjon av industrielle dørmatter til bruk i private hjem. Sammen med henne utviklet vi alt fra merkevareplattform, logo og profil, til nettside med webshop og kommunikasjonsrådgivning.  Vi har hatt en finger med i spillet gjennom hele prosessen.

Her kan du lese mer om jobben vi har gjort for Heymat.

Vår kreative leder Cathrine har designet også tre av mattene. I dag har Heymat forhandlere spredt rundt i hele Norge, samt i Sverige, Finland, Japan, Canada og USA. Riktig Spor er stolte over å ha fått være med på reisen hele veien, og gleder oss stort sammen med Heymat over prisene på Gallaria, og den suksesshistorien Heymat er i ferd med å bli.

En fin belønning

Gallaria er regionens viktige næringskonferanse, og har fokus på markedsføring, kommunikasjon og nytenking for å øke næringslivets konkurransekraft.

– Det å bli anerkjent for arbeidet sitt gir en masse energi. Jeg er ikke noe utpreget konkurransemenneske, så jeg ble nesten litt overrasket over hvor artig det faktisk var å vinne. Riktig Spor har vært en viktig del av hele prosessen, så det at Cathrine var tilstede slik at jeg fikk vist fram Riktig Spor også, var veldig fint, sier Sonja Djønne.

Riktig Spors kreative leder Cathrine Christensen har også designet også tre av mattene, og var med og mottok prisen for grafisk design.

– Det er selvfølgelig veldig artig å motta prisen på et så flott arrangement. Det føles som en fin belønning for en stor og omfattende jobb, sier Christensen.

Juryens begrunnelse

Juryens begrunnelse for prisen for grafisk design er som følger:

«Dette bidraget mener juryen går helt «heimat» i målgruppen. Her er det tatt gode og tydelige valg i alt fra grunnidé til finish. Vi ser tydelig både matta og plantegningen i logen, som er tidløs og fleksibel for utallige uttak.»

Heymat mottok også den gjeve prisen som Årets Nyskaping, med følgende begrunnelse fra juryen:

«Heymat har i løpet av første driftsår lansert og kommersialisert salget av sine entrématter til privatmarkedet med norsk design og industrikvalitet. Det startet med en gründer og ansatt. Sonja Djønne hadde visjoner, knyttet kontakter og tenkte internasjonalt fra dag en. De gikk fra en til fire ansatte. Deltok på en rekke anerkjente utstillinger, blant annet designuka i New York. Lanserte nettbutikk og inngikk forhandleravtaler med en rekke butikker i Norge og i utlandet. På veldig kort tid har de nådd et stort marked og fått strålende omtale.»