Bodø 2024 – Arcticulation

Logo & profil
Nettside

Del på Facebook
Del på Twitter

Riktig Spor vant konkurransen til Bodø kommune, om logo og profil som nå brukes i søknadsprosessen om å få status som Europeisk kulturhovedstad (ECC) i 2024.  Vi har utviklet prosjektets grafiske profil, webside, annonser, presentasjoner og søknad. Totalinntrykket av logo og designelement er tydelig, lett gjenkjennelig og fargesterkt. For å gi et et moderne, kunstnerisk og fremtidsrettet uttrykk.

Se websiden til Bodø 2024

Bokstavene i navnetrekket er konstruert og samlet i en gruppe noe som sier noe om samhold og samhandling. Logoen kan benyttes i alle fargene fra Bodø Kommunes logofarger (grå, rød, gul) Logoen kan benyttes alene, eller sammen med designelementet = Arcticulation boblen.

Det er tatt utgangspunkt i de sterke fargene i Bodø kommunes logo, samt tatt inn noen tidsriktige og moderne farger. Fargene gjenspeiler det nordnorske arktiske lyset, og naturfenomenet som visualiserer overgangen fra en lys sommer til en mørk vinter (og motsatt) gjør lyset i Bodø helt unik og fargesterkt. Logoen kan benyttes alene, eller sammen med designelementet = Arcticulation boblen.

Arcticulation – designelementet har fokus på disse to store ordene, Arktisk og Artikulere. Det er den nordnorske stemmen som artikulerer hvem vi er og hvor vi er på vei, som kulturhovedstad, som by i vekst og som Nord-norsk midtpunkt. Bodø har hatt store strømninger inn og ut av regionen over flere hundre år. Disse strømningene visualiseres som en snakkeboble som formidler vår kulturelle arv og historie. De fantastiske naturomgivelsene Bodø har å by på gjør oss unike og skiller oss ut fra resten av verden.  Designelementet er fargerikt og elegant, samtidig som det gjenspeiler vind, strømning, ringvirkningene som bidrar til å sette Bodø på kartet, både regionalt, nasjonalt og internasjonalt.


“Logoen har et enkelt, profesjonelt og identifiserbart uttrykk. Profilen tar utgangspunkt i fargene i Bodø kommunes logo, og har i tillegg tatt inn tidsriktige og moderne farger som gjenspeiler det nordnorske arktiske lyset.” – Sitat fra juryens begrunnelse, les pressesak her.