Vi ønsket å gi Lofotlam et renere, ryddigere og mer moderne utrykk. Derfor lå mye av jobben i en bedre struktur i komposisjonen. Designet bæres fortsatt av nydelige bilder av lam som beiter i grønne fjellsider, men bildene har fått større plass og er blitt en viktigere del av designet. Hvor i Lofoten bildene er tatt kommer bedre frem i nye elementer med stedsnavn.

Fargene sort/hvit og gull er beholdt og bygger på den måten videre på den tydelige merkevaren Lofotlam er. Større og renere hvite flater gir designet et mer oppdatert og rent utrykk. Logoen har fått seg en liten justering, men beholder det stramme utrykket.

Typografien har blitt mykere og har fått mer karakter. Dette gjør merkevaren tydeligere og med mer personlighet. Produktnavnet har fått en større rolle i designet. Det skal være enkelt for kunden i butikken å skille de ulike produktene fra hverandre i butikken, og plukke med seg riktig produkt.

 

På grunn av nye miljøkrav må sort plast byttes ut med blank. Nå er all Lofotlams emballasje blank, og enklere å sortere på sorteringsanleggene.

 

Vi har også redesignet og videreutviklet Lofotlams nettsider, i tråd med endringene som er gjort i emballasjedesignet.

Se hele websiden her

Nå er lammesesongen her for fullt og den nye emballasjen er ute i butikkhyllene.

Vi takker for oppdraget – vi elsker å designe emballasje for nordnorske produkter!