Svein Hedenstad er én av syklistene i Team Rynkeby som samler inn millioner til Barnekreftforeningen. Et tiltak vi i Riktig Spor støtter på alle måter. Foto: Jan Eskil Severinsen

Svein Hedenstad er én av syklistene i Team Rynkeby som samler inn millioner til Barnekreftforeningen. Et tiltak vi i Riktig Spor støtter på alle måter.                               Foto: Jan Eskil Severinsen

 

Riktig Spor er inne i sitt andre år som sponsor for veldedighetssykkellaget Team Rynkeby, som i fjor samlet inn 5,7 millioner kroner til Barnekreftforneningen. I år er vi ekstra stolte over å ha en av våre egne med på laget.

Vår grafiske designer Svein er én av rundt 30 bodøværinger på Team Rynkeby. Til sommeren krones treningsslitet med en sykkeltur til Paris.

– For meg er dette trim med mening. Dette er ikke noe man gjør for seg selv, men noe som virkelig betyr noe for andre. Den jobben man legger ned, hjelper faktisk for mennesker som er i en situasjon hvor de virkelig trenger hjelp. Barnekreftsaken er en sak som appellerer til alle, sier Svein.

76,9 millioner kroner

Team Rynkeby ble stiftet i 2002, da 11 mosjonister med tilknytning til den danske juiceprodusenten Rynkeby Foods AS, bestemte seg for å sykle til Paris for å se avslutningen av Tour de France. Flere sponsorer ga sin støtte, og resultatet ble et overskudd på 42.000 kroner som de ga til barnekreftavdelingen i Odense, og hjulene begynte å rulle. I dag teller Team Rynkeby rundt 1.700 syklister fra Danmark, Sverige, Norge, Island og Færøyene. I 2016 samlet de inn 76,9 millioner kroner til kreftsaken. Den norske avdelingen donerte 5,7 millioner kroner til Barnekreftforeningen.

– Alle pengene vi samler inn går uavkortet til Barnekreftforeningen. Det er ingen administrasjon som lønnes, og deltakerne må selv dekke alle utgifter. Alt fra sykler til klær og reiseutgifter dekker vi selv, sier Svein som nå skal igang med den siste finpussen sammen med lagkameratene.

– Vi har fellestreninger tre ganger i uka, men i tiden inn mot Paris-turen skal vi sykle noen ritt her hjemme. Vi skal sykle Vestbygdrittet i Lødingen, Midnattsolrittet og Lofoten Insomnia. Litt for treningens skyld, men også for å vise oss fram, og skape litt oppmerksomhet rundt saken. Så skal vi være klare til turen til Paris når den tid kommer, sier han.

Ingen søndagstur

Man kan ikke kjøpe seg plass på Team Rynkeby. For å få være med må man sende inn en motivasjonssøknad, og alle medlemmene forplikter seg til å være i god nok form til å klare å gjennomføre sykkelturen til Paris.

– Det starter med en prolog og et arrangement utenfor Rikshospitalet i Oslo. Her stiller alle de fem norske avdelingslagene i Team Rynkeby, og vi får møte noen av barna som er pasienter på sykehuset. Det gir masse motivasjon foran turen til Paris, som på ingen måte er noen søndagstur. Vi tar ferga til Kiel, og sykler til Paris derfra. Vi sykler rundt 20 mil hver dag i seks dager på rad, så det betaler seg å ha trent godt gjennom året, sier Svein.

Riktig Spor ønsker Svein og alle de andre i Team Rynkeby lykke til!