Gå til hovedinnhold Gå til søk

Lofotlam

Våren 2021 ble vi engasjert til å redesigne emballasjen til Lofotlams produkter. Kunden ønsket å bygge videre på sin sterke merkevare, men med et oppdatert design som står tydeligere ut i dagens butikkhylle. I tillegg skulle de sorte plastskålene byttes ut med blanke, og da passet det fint å se på det totale uttrykket på emballasjen.

Lofotlam er et beskyttet merkenavn som bare kan benyttes av godkjente gårder i Lofoten. Kombinasjonen av god avl, næringsrikt beite og lammenes muskelbruk i bratte fjellsider, fører til at fettet blir marmorert inn i kjøttet. Dette gjør at Lofotlammet får en god kjøttfylde, unik mørhet og særegen aroma. Lofotlam er Norges «pré-salé», fordi kjøttet smakssettes av det saltholdige beitet. Gårdenes sauehold tar både vare på miljøet, utnytter utmarksressursene og gir norske forbrukere et produkt i verdensklasse.

Vi ønsket å gi Lofotlam et renere, ryddigere og mer moderne utrykk. Derfor lå mye av jobben i en bedre struktur i komposisjonen. Designet bæres fortsatt av nydelige bilder av lam som beiter i grønne fjellsider, men bildene har fått større plass og er blitt en viktigere del av designet. Hvor i Lofoten bildene er tatt kommer bedre frem i nye elementer med stedsnavn.

Fargene sort/hvit og gull er beholdt og bygger på den måten videre på den tydelige merkevaren Lofotlam er. Større og renere hvite flater gir designet et mer oppdatert og rent utrykk. Logoen har fått seg en liten justering, men beholder det stramme utrykket.

Typografien har blitt mykere og har fått mer karakter. Dette gjør merkevaren tydeligere og med mer personlighet. Produktnavnet har fått en større rolle i designet. Det skal være enkelt for kunden i butikken å skille de ulike produktene fra hverandre i butikken, og plukke med seg riktig produkt.

På grunn av nye miljøkrav må sort plast byttes ut med blank. Nå er all Lofotlams emballasje blank, og enklere å sortere på sorteringsanleggene.

Vi har også redesignet og videreutviklet Lofotlams nettsider, i tråd med endringene som er gjort i emballasjedesignet.

Nå er lammesesongen her for fullt og den nye emballasjen er ute i butikkhyllene.

Vi takker for oppdraget – vi elsker å designe emballasje for nordnorske produkter!

Kontakt

Har du spørsmål rundt arbeidet eller et spennende prosjekt på gang?

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.