Gå til hovedinnhold Gå til søk

Skaperkraft

Konferansen Skaperkraft ble gjennomført av Hålogalandsrådet for første gang i februar 2022. Målet med konferansen er å utvikle en arena for alle unge voksne som har en idé eller en drøm om å starte opp en egen bedrift, og alle nyetablerte gründere og entreprenører i regionen. Her er alle aktørene som kan hjelpe gründere i regionen videre med sin idé. I tillegg forteller lokale gründere sin historie. Med andre ord inneholder Skaperkraft alt en lokal gründer trenger å vite. Konferansen arrangeres parallelt i Narvik og Harstad, med digitale overføringer av foredrag imellom byene.

Vi i Riktig Spor ble engasjert av Hålogalandsrådet til å utvikle merkevareplattform, logo og visuell identitet for konferansen. Et veldig spennende oppdrag – det er utrolig givende å jobbe med prosjekter som utvikler regionen vår og Nord-Norge på denne måten.

  • Kunde Skaperkraft
  • Årstall 2021

Det var viktig for kunden at konferansen framstod åpen, innovativ og kul, som en heiagjeng for den unge målgruppen de skal nå. Det ønsket vi å ta tak i når det kom til den visuelle identiteten.

Konferansen skal stå bak gründerne, bygge dem opp og fylle på med kunnskap. De dupliserte formene bak navnetrekket symboliserer akkurat dette, de “bygger opp” og “står bak” logoen, og gir den et lite dytt. Akkurat som konferansen skal være kraften som dytter gründerne ut av startstreken, eller videre i prosessen.

I animasjonene får formene bak større plass og understreker konseptet ytterligere.

Typografien skulle fremstå vennlig, men også kul og spesiell. Hovedfonten som er valgt har masse særpreg og er litt funky og uperfekt. Den hjelper Skaperkraft å fremstå veldig moderne, men samtidig menneskelig og ikke for “business”.

Fargene er også veldig i tiden, de gule og lilla pastellene inviterer til kreativitet og lekenhet. De viser hvor innovativ og entusiastisk Skaperkraft skal være. De balanseres av en mørke grå, nesten sort farge som viser faglig tyngde og stødighet.

Kommunene som står bak Hålogalandsrådet med sin kunnskap og kompetanse, gir konferansen den solide tyngden den trenger. Grønnfargen var ganske selvsagt i denne sammenhengen, selvfølgelig må Skaperkraft ose vekst og optimisme!

Kontakt

Har du spørsmål rundt arbeidet eller et spennende prosjekt på gang?

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.